Bruiloft Marieke & Richard

Over deze bruiloft

  • Datum: 17 januari 2017
  • Echtpaar: Richard & Marieke
  • Fotograaf: Dick ter Veer Fotografie
  • Type: Oostenrijkse bruiloft
  • Locatie: Oostenrijk

Het verhaal

Op een mooie winterse dag gaven Richard & Marieke elkaar het JA-woord in het kleine, goed bereikbaar gebied, Kleinwalzertal in Oostenrijk.

Na een warm welkomstwoord aan alle gasten gingen we lopend richting de stoeltjeslift. Bij in instap van de lift kreeg iedereen netjes een fleecedekentje, want het was toch best wel koud. Eenmaal bovenop de berg aangekomen kwamen we uit bij een hele mooie berghut. In de berghut hebben we heerlijk genoten van een lopend buffet en aansluitend werd er leuk aprés ski feest georganiseerd. Met als Oostenrijkse traditie een accordeonist die kwam spelen. Wat hebben we genoten! Als afsluiter hebben we de avond afgesloten met een sneeuwballen gevecht. Dit was pas de welkomst avond….

De volgende dag begon met een stralende strak blauwe lucht en was het toch wel vroeg ontbijten voor iedereen, na zo’n gezellige welkomstavond. De bruid ging in de make-up en de bruidegom liep al een klein beetje gespannen rond. De start van het stijlen van de ceremonie ruimte was begonnen. Het zal een hele indrukwekkende bruiloft worden, want een bekende pianist uit Nederland is al bezig om zijn vleugel de ceremonieruimte binnen te rijden. De tissues zullen we vast nodig hebben. De ceremonie ging plaatsvinden in het hotel waar iedereen ook verblijft. Dit was een zeer luxe 5 sterrenhotel met wellness. De zaal was omringd met allemaal ramen, met een waanzinnig uitzicht op het dal van KleinWalzertal. Adembenemend uitzicht!

Op loop afstand was ook het dinergedeelte, dit werd ook qua styling alvast voorbereid. De ruimte was voorzien van een open keuken. Het eten was zeer culinair en aan alle voorzieningen was gedacht. en een 8-tal ronde tafels. Het laatste uur voor de ceremonie is bijna aangebroken. Allereerst zal de firstlook onderaan de ‘grote’ trap in het hotel plaatsvinden. Onderaan de trap staat in het midden de bruidegom, met zijn rug naar de bruid, met omringd alle gasten. De bruid komt langzaam naar beneden gelopen. Echt een kippenvel moment! Het bruidspaar is vervolgens nog een aantal foto’s samen gaan maken in de sneeuw en rondom het hotel.

Dan nu is echt tijd voor de ceremonie…. De weddingplanner laat de pianist spelen en begeleidt vervolgens alle gasten naar de juiste plaats. Inmiddels is het bruidspaar opgefrist na de fotoshoot en klaar voor de ceremonie. De pianist begint allereerst met het lied van de bruidegom en krijgt een verwarmd welkom. Aansluitend speelt de pianist het lievelingsnummer van de bruid. Ook zij komt langzaam, met kippenvel, aangelopen en krijgt een staande ovatie van alle gasten. Wat is het bruidspaar een mooi stel!

Na een mooie ceremonie, vol liefde, mooie woorden en muziek, is het tijd voor het JA-woord. Marieke en Richard zeiden volmondig JA … En dan is het nu tijd voor het proostmoment, taart en de groepsfoto’s. Uiteraard volgde er na het uitgebreid diner ook nog een discofeest, dit keer verzorgd door een DJ uit Nederland. Wat was het een top avond!

Als ik namens iedereen spreek, het was een weekend om nooit te vergeten!